Kartor och banor

Vi har tre banor som man kan springa ett eller två varv. Samma som tidigare år, men banan som tidigare kallats 24 km, har efter kontrollmätning mätts till c:a 23,3 km, så vi kallar den 23 km istället.

Uppdaterade banrekord 2016-2019: banrekord

Den långa banan är 23 km ett varv. Springar man hela maratondistansen är det andra varvet lite kortare. Man får helt enkelt mer löpning på fjället, istället för stadsnära.Banan är varierad. Vissa delar är riktigt jobbig, med branta korta stigningar, blöta passager och en knixig bana. Andra delar är lättlöpt på grusväg. Det kommer att finnas flera vätskestationer utmed banan.

Vätskestationerna är också inritade (8 st på 42 km, 4 st på 24 km, en på 7km och tre på 14 km). Det kommer att finnas vatten och sportdryck på alla vätskestationer. På två av vätskestationerna (Kärrestugan och Vaktarekullen) kommer det också att finnas banan.

Den korta banan är 7 km. Löpningen är varierad – det är svårlöpt stig på vägen upp på fjället, men andra delar är lättlöpt grusväg. Avslutningen på Egonspåret är tuff för en ovan löpare. Springer du två varv kan du anpassa krafterna efter banan på andra varvet.

fjallmarathon bana 7 km

Banprofil, 7km. Totalt stigning 174m. Höjden över havet stämmer inte, men förhoppningsvis stämmer de relativa höjderna:

Banprofil, 7km. Totalt stigning 174m. Höjden över havet stämmer inte, men förhoppningsvis stämmer de relativa höjderna:

Banprofil 24km. Total stigning 530m.